3B the fibreglass company demonstrerar sitt ledarskap inom hållbara, innovativa glasfiber armerade applikationer med

Battice, Belgien – 22 september 2010 – 3B the fibreglass company, en ledande tillverkare av glasfiberprodukter för armering av termoplaster och härdplaster, kommer att presentera en serie hållbara, innovativa lösningar på K 2010-mässan.

3B kommer att presentera nyligen lanserade applikationer som visar hur hållbarhet driver innovation och tillväxt baserat på de tre dimensionerna ekologiskt ansvar, hållbarhet och mångsidighet. Tack vare de motståndskraftiga och mångsidiga egenskaperna hos glasfiber med hög prestanda möter 3B marknadskraven inom fordons-, flyg-, försvars- och byggindustrierna samt sport och fritid, konsumtionsvaror, infrastruktur och förnybar energi.

3B-experter inom kompositer och armeringsmaterial kommer att finnas på plats för att diskutera och visa hur hållbarhet har varit den drivande kraften bakom partnerskapen som de har bildat med kunderna. Dessa partnerskap har lett till innovativa och banbrytande kompositprodukter- och applikationer.

Tillsammans med Lati, ett av de ledande företagen inom kompundering i Europa, har 3B utvecklat Latigloss. Den här unika polyamidblandningen kombinerar utmärkta estetiska kvaliteter med enastående hållbarhet och styrka. Detta eliminerar behovet av sekundära slutbehandlingsåtgärder eller -komponenter, vilket i sin tur resulterar i mindre energi- och materialåtgång samt mindre totalkostnader.

P.C.R. srl valde en pultruderad kompositbeläggning för nya Sheraton Hotel i Malpensa, vilket sätter hållbarhet i framkant inom byggteknik och val av material. Den här banbrytande designen kom till endast tack vare de enastående mekaniska egenskaperna som har låg vikt jämfört med metall, korrosionsbeständighet samt elektrisk och termisk isolering av glasfiber. Det ger större designfrihet medan dess låga vikt underlättar snabb och enkel installation.

På andra sidan kompositspektrumet valde Gastank AB HiPer-tex -fiberglas till högtrycksbehållare som innehåller CNG (komprimerad naturgas) för motorfordon. Behållarna uppfyller strikta bestämmelser och är ett kostnadseffektivt och hållbart alternativ till stål eftersom användningen av HiPer-tex -fiber minskar vikten och därmed även CO2-utsläppen. 

PARA-LITE® ballistiska paneler från Von Roll visar hur extrem prestanda kan uppnås kostnadseffektivt genom att använda HiPer-tex -fiber med hög prestanda. Pansarfordon, sköldar och skyddande paneler kan göras märkbart lättare samtidigt som de erbjuder fortsatt optimalt skydd.

3B’s CEO, Hugues Jacquemin, säger: « På 3B ser vi hållbarhet som en enorm tillväxtmöjlighet. 3B- glasfiber erbjuder prestanda, hållbarhet och mångsidighet, vilket gör det möjligt för oss att utveckla hållbara lösningar med ekologiskt ansvar och bättre värde. Vi bildar partnerskap för att kunna leverera kostnadseffektiva och hållbara lösningar med låg vikt som erbjuder enastående prestanda, förlängd livstid och designflexibilitet för ett antal olika marknader och applikationer. Vi ser fram emot att välkomna er till K 2010-mässan där vi kan fortsätta diskutera dessa hållbara, innovativa lösningar. »